Back to home
Wie wij zijn
Nieuws
Steunkousen
Contact
Home
Therapeutisch elastische kous

In de volksmond wordt vaak gesproken over steunkousen, sokken of alleen kousen. Door de vele misverstanden over kousen wordt het belang ervan vaak onderschat. Juist bij patiŽnten met lymfoedeem, lipoedeem, spataders (varices), open benen (ulcus cruris) en dergelijke is een goede kous van groot belang. De officiŽle naam is therapeutisch elastische kous. De naam (steun)kousen is voorbehouden aan kousjes en panty s uit de winkel die lichte steun geven. De naam therapeutisch elastische kous (tek) geeft aan dat het in werkelijkheid om een therapeuticum gaat met elastische eigenschappen.


TEK kousen zijn een therapeutisch hulpmiddel dat veel verlichting kan bieden , maar dat bij foutief gebruik ook averechts kan werken. Daarom is onze jarenlange ervaring in aanmeten en persoonlijke benadering, waarbij we met elke client nagaan wat de beste keus is, zo belangrijk.
Er zij veel verschillende soorten TEK die, net als medicijnen , niet voor elke patiŽnt even geschikt zijn maar die gebruikt moeten worden voor verschillende medische indicaties.
Welke TEK kousen u nodig heeft , is afhankelijk van de medische indicatie van uw arts. Uw behandelende huisarts/specialist is verantwoordelijk voor het afgeven van een duidelijke medische indicatie.


Het aanmeten van een therapeutisch elastische kous kan door uw Bandagist worden gedaan. Tijdens het afleveren en/of passen van de kous(en) geeft de Bandagist instructies over het aan- en uittrekken en het gebruik van een hulpmiddel en onderhoud van het product.


Om voor vergoeding van een therapeutisch elastische kous in aanmerking te komen, is een machtigingsaanvraag nodig van de behandelend arts/specialist.  

De aanvraag en financiele afwikkeling verzorgen wij rechtstreeks met de zorgverzekeraars.
Mammacare